"Nyuszi sonkás" farfelle - nem ragad, + Balkonnövények

2012-06-13

sponsored links


Húsvétról maradt egy kevés fõtt sonka. Akkor már kicsit unalmas volt, hogy megint azt együnk, egyéb ötletem se volt, hogy mibe tudnám elrejteni, illetve felhasználni. Ezért fagyasztásra került. Tegnap ötleteltem kicsit, így hát a mai ebédhez felhasználtam a sonkát... Vagyis a felét. :)
A Panzani tényleg nem ragad! :) A spájzban volt egy csomag farfelle, már régóta akartam belõle fõzni. És nem állt össze a tésztám. :) Nagyon örültem. Ez a reklám legalább hihetõ volt. :)

Elkészítése

A sonkát felkockázom, a hagymát apróra vágom és kevés margarinon 5-8 percig pirítom, csipetnyi sóval és borssal ízesítem. Kicsit hûlni hagyom, közben megfõzöm a tésztát és elkészítem a sonkához való öntetet.
Egy egész felvert tojást elkeverek tejföllel, sózom, borsozom és beleteszem a hagymás-sonkát.
Margarinnal kikent, hõálló tálba teszem a tésztát és ráteszem a sonkás öntetet, sajtot reszelek rá és megszórom zsemlemorzsával.
180 °C-os elõmelegített sütõben 25 percig sütöm/pirítom.

Hozzávalók:
20 dkg tészta
10 dkg sonka ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/06/nyuszi-...

sponsored links

Keres?s